/

Søk
Close this search box.

Skoler og barnehager

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Skoler og barnehager

Lær om miljø, klima, kildesortering og gjenvinning med LOOP Miljøskole!

Vi i Fosen Renovasjon er opptatt av at barn og unge skal engasjere seg innen avfallshåndtering og miljø. Vi samarbeider med LOOP Miljøskole, de har opplegg som er tilpasset kompetansemålene i lærerplanene. Se nettsiden til miljøskolen for å finne gode tips, undervisningsmateriell, og spill som er tilpasset flere aldersgrupper.

Fosen Renovasjon samarbeider også med Grønt Flagg!

Grønt Flagg er en internasjonal miljøsertifisering for barnehage, grunnskole og videregående skole.

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og Sør-Trøndelag Fylkeskommune har med støtte fra flere andre partnere startet opp et prosjekt for og få barnehager, skoler og videregående skoler i Sør-Trøndelag til å bli miljøsertifisert igjennom Grønt Flagg.

Nærmere 800 skoler og barnehager fordelt på 17 fylker og 84 kommuner deltar i Grønt Flagg nettverket i Norge i dag. Internasjonalt deltar over 40.000 skoler og barnehager i 51 forskjellige land.

Grønt Flagg er et pedagogisk virkemiddel knyttet opp mot lærerplan for skoler og rammeplan for barnehager. Enhetene jobber med forskjellige tema og tiltak knyttet opp mot miljø, dette gir en økt fokus på miljøarbeidet på enheten og involvering av både ledelse, ansatte, elever og foreldre.

Eksempler på hva man kan jobbe med innenfor Grønt Flagg er avfallssortering, energisparing, kosthold, fysisk aktivitet, lokal kulturarv, gjest i naturen og mye mer.

Omvisning på gjenbruksstasjonen

Skoleklasser og barnehager er hjertelig velkommen på besøk til oss, på våre gjenbruksstasjoner. Ta kontakt med oss, så avtaler vi tid og sted for omvisning.