Driftsmeldinger:

Ørland gjenvinningsstasjon er midlertidig stengt i dag 22. oktober.

/

Søk
Close this search box.

Legger du merke til merkene?

Før du har gått hjemmefra på morgenen har du allerede sett dem flere ganger. Når du setter på kaffen, heller melk i glasset, smører brødskiver og når du kaster søppelposen i dunken på vei til skole eller jobb.

Kasteøyeblikket; de sekundene hvor du tar valget om du skal sortere – eller ikke. Et øyeblikk vi alle har stått i, hvor det er lett å bli usikker på hvordan noe skal kildesorteres. Da kan du se etter Sorteringsmerkene – de finnes (nesten) overalt. På potetgullposen, syltetøyglasset og melkekartongen finner du merket som gir deg hjelpen du trenger, ofte med en kort hjelpetekst slik at det blir lett å sortere i riktig dunk.

hei
Foto: Herman Ekendahl-Dreyer for Loop

Legg merke til merkene

Plastemballasje er lilla, glassemballasje lysegrønt, metallemballasje grått og papir er blått. Hvert materiale har sin egen farge som gjør dem lett å kjenne igjen, gir god lesbarhet og gjør det enklere å se hva som skal hvor. De samme merkene som du finner på emballasjen, finner du også på søppeldunker hjemme, på skolen og på arbeidsplasser over hele landet.

Foto: Kristoffer Hunstad for Loop

Sorteringsmerkene er laget for å gjøre kildesortering enklere for alle. Når du får samme merke på det du sorterer og der du kaster, vet du alltid hvor du skal sortere hva. Når du er i tvil, kan du alltid søke og få svaret på sortere.no.

Lett å bli litt bedre til å kildesortere

Sorteringsmerkene gjør det enklere å sortere riktig. Finn Sorteringsmerket på emballasjen og du har svaret i hånden allerede. Besøk sortere.no om det er noe mer du lurer på. Her kan du søke etter det du lurer på og få raskt svar på spørsmål som hvor ren emballasjen skal være eller hva du gjør med blandingsemballasje.

Del: