Nå er det endelig tid for Strandryddeuka 2020.


Vi håper på mange ryddeaksjoner i perioden 05.-20. september når Hold Norge Rent inviterer til nasjonal ryddedugnad. Da norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Men vi oppfordrer med det samme alle til å følge smittevernreglene og holde avstand.

 

Slik gjør du det:

1: Gjerne registrer aksjonen din på ryddenorge.no. På denne nettsiden finner du informasjon over hvilke strender som bør ryddes og hvilke strender som allerede er ryddet.

2: Hent gratis strandryddesekker på følgende steder:

Ørland: Rådhuset, Bjugn gjenvinningstasjon, Ørland gjenvinningstasjon og på Best i Botngård.

Åfjord: Rådhuset, Åfjord gjenvinningstasjon, Matkroken i Bessaker og på Coop marked i Roan.

Indre Fosen: Rådhuset, Rissa gjenvinningstasjon, Leksvik gjenvinningstasjon, Vanvik gjenvinningstasjon, kontoret vårt på Kremmergården i Rissa og på YX i Rissa.

3: Følg Hold Norge Rent sin veileder for trygg rydding.

4: Når du har ryddet setter du strandryddesekkene ved restavfallsdunken din, ved en hyttecontainer eller leverer de på gjenvinningstasjonen. Du kan også sette de i veikanten der du vet renovasjonsbilen kjører, men pass på at de sikres godt slik at det ikke forsøples på nytt.

Alle på Fosen som har meldt inn sin ryddeaksjon i perioden 05.-20.september 2020 hos ryddnorge.no er med i konkurransen av to lokale gavekort på 2500 kr.