Tekniske problemer med bil


Fosen Renovasjon IKS tok over renovasjonstjenestene i gamle Leksvik og Roan fra 01.01.2020. I forbindelse med overtagelsen tok selskapet over eiendeler til de to områdene. Dette innebar blant annet en renovasjonsbil med to kammer som er spesialtilpasset henting av to fraksjoner.

Denne bilen har vi hatt store problemer med etter overtagelsen, med stadige verkstedopphold. Når denne bilen må på verksted kan vi velge å utsette ruten, og hente avfallet når bilen er reparert. Dette fører til utsettelse på flere ruter og overfylt avfallsbeholdere.

I stedet for overfylte avfallsbeholdere og utsettelser velger vi å benytte en renovasjonsbil med ett kammer. Dette fører til at vi blander avfallsfraksjonene og at de leveres til energigjenvinning.

Det er bestilt nye to-kammer-biler, men det er ca 1 års leveringstid på slike biler, så vi får ikke disse før til høsten. Fram til da må vi klare oss med den ene bilen. Vi beklager dette, men håper dere fortsetter den gode jobben med kildesortering.