Fosen sin lokale strandrydder!


Strandryddeaksjonen 2016 ble en suksess og årets lokale vinner på Fosen ble Åfjord blandakor!

Over 240 ryddelag ble registrert i Midt-Norge i perioden 1.mai til 10.juni. Det har til sammen blitt samlet inn flere titalls tonn avfall langs strender og elver. Det bidrar til et renere og tryggere nærmiljø for folk og dyr.

Årets strandrydder ble kåret i en tilfeldig trekning av alle som har registrert seg hos en av selskapene i «Hold Midt-Norge rent».  Og vinneren av 10.000,- ble Hege Lie Rønning og hennes sønn Jo Maximilian, fra Hitra. En jury har også valgt ut et vinnerbilde. I tillegg har vært selskap trukket ut en strandrydder fra sine eierkommuner, og her hos oss ble det Åfjord Blandakor. Den glade gjengen har ikke helt bestemt  seg hva de skal bruke pengene til, men mulig de drar på tur.

Det er første gang at en slik aksjon har blitt arrangert i regionen. Selskapene i samarbeidsprosjektet Hold Midt-Norge rent er veldig fornøyd med resultatet så langt og vil gjerne at det også i årene framover skal arrangeres lignende aksjoner.

Selv om det ikke er mulig å være med i trekning av premier flere ganger i 2016 oppfordrer vi folk til å fortsette å rydde strender og elvebredder i sommer og utover høsten. Den største premien er tross alt et renere og tryggere nærmiljø.

Hold Midt-Norge rent ønsker å takke vinnerne, og alle små og store hender som har ryddet våre strender og elvebredder for innsatsen. Det er kjempebra at folk engasjerer seg i saken om marint avfall langs strender og hjelper til med å rydde i sine nærområder. I fellesskap har rydderne gjort et miljøtiltak som merkes.

Små og store hender