Hold Midt-Norge Rent!


Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Vi er en nasjon av mennesker som elsker å være ute, og vi er heldige som bor i et land med mye spektakulær natur. Naturen skal vi behandle med respekt. Forsøpling er stygt og utrivelig å se på. Natur er best uten søppel.

Nå samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. Men vi trenger deres hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis du rydder, så henter vi avfallet.

Deltar dere i årets felles strandryddeaksjon kan dere bli med i konkurransen om å bli «Årets Strandrydder» med en premie på 10 000 kroner! Det blir også fotokonkurranser der beste strandryddebilde kåres. Send inn bilder til oss via mail eller hashtagge bildet på instagram med #holdmidtnorgerent. Husk at dere må ha åpen profil for å være med i konkurransen.

Hvordan rydde?

Det er enkelt: bestem dere for en dag dere vil rydde, dra til rådhuset og få utdelt gratis sekker.(tilgjengelig fra 2. mai), rydd en strand! Etterpå henter vi sekkene på avtalt sted (ved kjørbar vei). Meld inn til oss hvor dere har satt sekkene og hvem som har ryddet, så er dere med i konkurransen for å bli årets strandrydder. Registrer deg gjerne også på http://holdnorgerent.no/ryddenstrand.

Hvem kan delta?

Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, vennegjenger, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø.

Hvor skal jeg rydde?

Bestem deg for en strand/strekning du vil rydde. Den trenger ikke være lang, tilpass dette til antall ryddere. På http://holdnorgerent.no/ryddenstrand kan du se tidligere og planlagte ryddeaksjoner.

Når skal jeg rydde?

7. mai er den offisielle Strandryddedagen. Akkurat denne datoen er det mange i hele Europa som går ut for å rydde strender. Dere må gjerne rydde denne dagen, men i Midt-Norge har vi strandryddeaksjon fram til 10. juni. Alle dager mellom 1. mai og 10. juni er mulige strandryddedager, bestem selv når du vil rydde.

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss. Tlf: 73 85 85 90 eller pr. e-post: [email protected]