Tom telys


Tom Telys kom på besøk!

Barnehagabarna fra Skogly barnehage og barna i 5. og 6. klasse ved Mælan skole i Rissa Kommune deltar i telysjakten, en konkurranse som handler om å samle inn brukte telys til gjenvinning. Torsdag fikk de uventet besøk av maskotten Tom Telys, som ble mottatt med skrekkblandet fryd.

Telysjakten har blitt en av Norges største skolekampanjer for miljøet. I løpet av de tre årene telysjakten har pågått har kampanjen bidratt til økt engasjement og kunnskap om miljø, naturressurser og gjenvinning av aluminium hos barn over hele landet.

Barna i Skogly barnehage hadde samlet inn masse telys, ca 7000! Dette ble Tom Telys meget imponert over. «Vi kan jo lage en sykkel av all aluminiumen dere har samlet inn!»

Tom_telys_imponert

Selv om noen av barnehagebarna hadde grudd seg litt på forhånd var ikke Tom Telys så skummel da de fikk hilst på hverandre. Her er det Anna Grønning som gir Tom Telys en god klem.

Tom_Telys_Anna

Konkurransen har vært i gang siden 1.november, og til nå er det samlet inn over fem millioner brukte telys. Over 29.000 barn over hele landet er med på telysjakten. Det er IKEA og WWF som er intiativtakerne til telysjakten, og med på laget har de med seg Syklus, Grønt Punkt og Hydro.

På Mælan skole ble det samlet inn nesten 10.000 telys, en god bidragsyter der er driverne i fjellhallen i Hasselvika, som fyrer opp mange telys hver gang det er arrangement i fjellhallen.

Tom_Telys_Mlan

Elevene ved Mælan skole, var en engasjert gjeng med barn som hadde mange gode spørsmål til Tom Telys.

Nordmenn blir stadig flinkere til å sortere og levere inn brukt metall. Telysjakten er et flott tiltak som spiller en betydelig rolle i å øke bevisstheten omkring verdien av metallgjenvinning.

Mlan_skole_Tom_Telys